سیل در کلات هیچ فوتی نداشت برخورد کوئیک و پارس در مشهد ۶ مصدوم برجا گذاشت (۲۸ اردیبهشت) پرونده سیل مشهد روی میز کمیسیون اصل نود! کشف پیکر‌های چهار مفقود سیلاب در فریمان (۲۸ اردیبهشت) قتل جوان ۲۷ ساله افغان به‌خاطر توپ بازی! (۲۸ اردیبهشت) تمام خسارت‌های درمانی بازنشستگان تامین اجتماعی تا اسفند ۱۴۰۲ پرداخت شد | تسویه حساب ۲۰ روزه با بازنشستگان بازگشایی ۴۴ محور مسدود شده در خراسان رضوی (۲۸ اردیبهشت) تصادف پراید و پژو ۲۰۶ در قوچان ۷ مصذوم برجا گذاشت(۲۸ اردیبهشت) از ۸۱ روستای دارای سکنه سرخس فقط یک روستا جاده دسترسی ندارد نجات معجزه آسای جوان مشهدی از داخل چاه (۲۸ اردیبهشت) نامه سرگشاده نایب رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی به رئیس جمهور درباره کارگران و بازنشستگان   محور صالح آباد - تربت جام بازگشایی شد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) متلاشی شدنِ شبکه شیطان پرستی و دستگیری ۲۶۱ نفر نجات نیسان آبی با پنج سرنشین از درون سیلاب (۲۸ اردیبهشت) این پزشکان متخلف هستند عملیات گسترده هلال احمر در سطح استان خراسان رضوی تسویه ۱۰۶ هزار میلیارد تومان بدهی بانکی تامین اجتماعی سازمان برنامه و بودجه اجرای قانون همسان‌سازی بازنشستگان را به تاخیر نیندازد اطلاعیه اداره‌کل زندان‌های اصفهان درباره «توماج صالحی» آزمون استخدامی آموزش و پرورش برگزار شد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

شاهراه‌های تحکیم ارتباط زوج‎های جوان

  • کد خبر: ۵۴۶۷۰
  • ۱۴ دی ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۲
شاهراه‌های تحکیم ارتباط زوج‎های جوان
طاهر علیزاده - مشاور و روان‌شناس
ازدواج دختر و پسر، پیوند دو نفر نیست؛ بلکه پیوند دو خانواده است. زمانی که طرفین ازدواج می‌کنند، دو نوع فرهنگ و آداب و رسوم خانوادگی به هم پیوند می‌خورد. ازدواج دو عضو از دو خانواده مستقل که قوانینشان نیز با یکدیگر تفاوت بسیاری دارد، می‌تواند مشکلاتی را هم برای خانواده تازه‌تأسیس و هم خانواده‌های هر یک از طرفین ایجاد کند. از‌این‌رو یادگیری مهم‌ترین اصول ارتباطی بین زوجین و خانواده‌ها از اهمیت بسیار برخوردار است.

از مهم‌ترین اصول ارتباطی بین زوجین و خانواده‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
رعایت حریم و مرز‌ها در حین داشتن صمیمیت: در اولین مرحله باید با نقش جدید خود و همچنین با وظایفی که در خانواده همسر داریم بیشتر آشنا شویم. باید به سلسله‌مراتب قدرت در خانواده‌ها احترام بگذاریم و به‌جای تلاش برای تغییر ساختار قدرت، به همان شکل قبلی آن را بپذیریم. توجه به قواعد و ساختار‌های خانواده همسر به‌معنی فاصله‌گیری نیست؛ بلکه به‌معنای ایجاد فضای صمیمی در چهارچوب قوانین خانواده همسر است.

حفظ رفتار و منش مؤدبانه: باید به این نکته توجه کرد که هم‌زمان با افزایش صمیمیت و کم‌کردن فاصله‌ها، ارتباط محترمانه و مؤدبانه، زمینه تمام رابطه‌ها باشد. برخی افراد صمیمیت را با بی‌ادبی اشتباه می‌گیرند و پس از مدت کوتاهی این موضوع، زمینه‌ساز اختلاف‌های خانوادگی می‌شود.
پذیرش شخصیت اعضا به همان شکل قبل: برخی افراد با ورود به خانواده همسر وسوسه می‌شوند بعضی از ویژگی‌ها و خصلت‌های خانواده همسر را تغییر دهند که به‌طور طبیعی، این کار عواقبی منفی به‌دنبال دارد.
هنر گوش‌دادن، بدون نصیحت و قضاوت‌های ضروری: گاهی ممکن است یکی از اعضای خانواده تصمیم بگیرد با شما صحبت کند. اگر بتوانید به‌شکل فعالانه گوش دهید و از نصیحت و راه‌حل‌های شتاب‌زده اجتناب کنید، به عضو صمیمی و قابل اعتماد خانواده تبدیل می‌شوید.

پرهیز از مداخله در مسائل خانواده و حفظ رازداری: تا حد امکان زمان بروز اختلاف در خانواده همسر مداخله نکنید و علاوه‌برآن وقتی خانواده همسر، شما را به‌عنوان یک عضو جدید می‌پذیرد، صحبت‌های شخصی داخل خانواده را به بیرون انتقال ندهید و از مطرح‌کردن آن با دیگران حتی خانواده خود پرهیز کنید (فقط در‌صورتی‌که ضرورت عقلانی وجود داشته باشد).
توجه به اولویت‌ها: به عنوان یک اصل همیشه به یاد داشته باشید که خانواده فعلی شما، خانواده همسر و فرزندانتان باید اولویت اصلی در زندگی شما باشند.

پرهیز از بحث‌هایی که پتانسیل اختلاف دارند: اگر فکر می‌کنید درباره موضوع خاصی با خانواده همسر اختلاف نظر دارید، از بحث‌هایی که منجر به اختلاف می‌شود به‌طور کامل پرهیز کنید.
پرهیز از ائتلاف در خانواده همسر: برخی مواقع به‌شکل ناخواسته و بدون آگاهی در اختلاف‌های خانوادگی همسر، ممکن است از شخص خاصی حمایت کنید. سعی کنید در اختلاف‌های درون خانوادگی همسر خود، فاصله را رعایت کنید و در‌صورت نیاز با رعایت اصل بی‌طرفی، کمک‌کننده باشید.
مدیریت میزان حضور در خانواده همسر: سعی کنید میزان حضور در خانواده همسر را طوری تنظیم کنید که صمیمیت و حریم خصوصی خانواده همسر حفظ شود.

ظرفیت حل مسئله به جای فاصله‌گیری و قطع ارتباط: اگر با یکی از اعضای خانواده همسر خود به مشکل برخوردید، به‌جای نشان‌دادن مشکل به همسرتان و تهدید به قطع رابطه، سعی کنید با رویکرد راه‌حل‌محور و کاهش تنش، این مشکل را برطرف کنید. حتی اگر این اختلاف حل نشد، نباید این دیدگاه نامناسب را به همسر و سایر اعضای خانواده او نسبت دهید.
اگر بتوانید در برخورد و ارتباط با خانواده همسر، بین دو مؤلفه احترام و حریم خصوصی تعادل برقرار و به اصول ذکر‌شده توجه کنید، نتایج مثبتی را در خانواده‌ها مشاهده می‌کنید.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->